انواع نایلون و کاربردهای آنها در کشاورزی

انواع نایلون و کاربردهای آنها در کشاورزی

نایلون گلخانه:

امروزه تولید و پرورش محصولات کشاورزی خارج از فصل تبدیل به یکی از پرسودترین قسمت های صنعت کشاورزی شده است. فرقی نمی کند که در گلخانه گل‌ های آپارتمانی یا زینتی پرورش می دهید یا به تولید سبزیجات و صیفی جات مشغول هستید، چیزی که مهم است ایجاد شرایطی است که نور، رطوبت و دمای مناسب را برای رشد گیاهان ایجاد کند و در برابر عوامل طبیعی مانند یخبندان، برف، باران و طوفان از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار باشند. گلخانه داران و کشاورزان برای ایجاد چنین شرایط ایده آلی به یک پوشش حفاظتی محکم و باکیفیت به نام نایلون گلخانه نیاز دارند. این نایلون به عنوان پوشش روی اسکلت فلزی گلخانه قرار گرفته و درست مثل یک چادر روی سقف و دیواره های گلخانه را می ‌پوشاند. در گذشته گلخانه ها را با استفاده از متریال شیشه راه اندازی می‌ کردند اما با توجه به پر هزینه بودن و شکنندگی شیشه در مقابل عوامل خسارت زا، شیشه ها جای خود را به نایلون دادند و هم اکنون گلخانه های نایلونی از طرفداران بسیار زیادی برخوردارند.
نایلون مالچ: به پوشش سبک و نرمی که سطح خاک را می پوشاند، مالچ یا خاک پوش می گویند. این پوشش می تواند لایه ‌ای از مواد طبیعی مانند کاه، لاشه برگ‌ ها، علف ‌های بریده شده و بسیاری مواد دیگر باشد. مالچ، خاک و ریشه گیاه کاشته‌ شده را از آسیب باران، سله‌ بندی، یخبندان، تبخیر و فرسایش محافظت می کند. اما اگر خاکی از نظر خاک پوش یا مالچ طبیعی فقیر باشد، می ‌توان برای حفظ ریشه گیاه از مالچ پلاستیکی یا همان نایلون مالچ استفاده کرد. این پلاستیک سطح خاک را می‌ پوشاند و مثل یک مالچ طبیعی ریشه را در برابر عوامل آسیب زا حفظ می‌ کند. استفاده از نایلون مالچ در کشاورزی باعث می ‌شود تلفات در دوران رشد گیاه پایین بیاید و به اصطلاح تا زمانی که ریشه گیاه جان بگیرد از آن حفاظت خواهد کرد. استفاده از این شیوه کشت بیشتر برای کشت صیفی جاتی مانند گل کلم، گوجه، خیار، کاهو، بادمجان، فلفل و غیره مورد استفاده قرار می گیرد و به همین دلیل به نایلون مالچ، نایلون کشت صیفی جات هم گفته می شود.

نایلون ضدعفونی خاک:

بستر خاک علاوه بر دارا بودن میکرو ارگانیسم ها و موجودات مفید خاکزی، همواره در معرض انواع میکروب ها و بیماری ها نیز هست. لذا لازم است تا پیش از کشت محصول، نسبت به ضدعفونی کردن و میکروب زدایی خاک اقدام نمود. در گذشته بیشتر از روش های شیمیایی و انواع سموم و آفت کش ها به این منظور استفاده می شد. اما امروزه میکروب کشی با روش های شیمیایی طرفداران کمتری دارد و جای خود را به روش های طبیعی همانند نور خورشید و بخار آب داغ داده است. در شیوه های طبیعی ضدعفونی خاک، لازم است تا از نایلون‌ های ضدعفونی‌ کننده استفاده شود. این نایلون ها روی بستر خاک مفروش و با به دام انداختن گرما و بخار جمع شده در زیر نایلون منجر به پاکسازی خاک می شوند. به این ترتیب نایلون‌ ضد عفونی می‌ تواند خاک را از انواع آفت‌ ها، ویروس‌ ها، باکتری‌ های غیر مفید و انواع بیماری‌ ها حفظ کند. استفاده از این نایلون‌ ها باعث افزایش راندمان خاک می ‌شود که در نتیجه کمیت و کیفیت محصولات تولیدی بالاتر می ‌رود.

نایلون آبیاری:

این نایلون نوعی از نایلون کشاورزی برای آبیاری کردن و مدیریت آب در کار‌های کشاورزی است. استفاده هم ‌زمان از سیستم آبیاری قطره ‌ای و پلاستیک، تا حد زیادی زحمت کشاورزان را برای آبیاری محصولات کاهش می ‌دهد. از آن جا که نایلون ‌های آبیاری به حفظ رطوبت در منطقه ریشه کمک می‌ کنند، جذب آب و مواد مغذی کود توسط گیاه افزایش می یابد و آبیاری کمتری لازم است. در این شیوه آبیاری، بسته بودن فضا مانع از تبخیر و هدر رفت آب می ‌شود که به نوبه خود کمک شایانی به حفظ منابع آبی کشور است.

نایلون سیلویی:

به منظور جمع آوری و بسته بندی علوفه مورد نیاز صنایع دام پروری از سطح مزارع می توان از نایلون سیلویی استفاده کرد. این نایلون یکی از انواع نایلون استرچ است و به همین علت با نام استرچ سیلاژ هم شناخته می شود. بسته بندی علوفه دامی با نایلون سیلویی از عبور نور خورشید به داخل نایلون جلوگیری می کند و موجب حفظ کیفیت و بالا رفتن عمر علوفه به مقدار قابل توجهی می گردد.

نایلون کشت نهال:

یکی از مهم ترین دلایلی که استفاده از پلاستیک کشت نهال را الزامی می ‌کند، صرفه اقتصادی این محصول در هنگام تولید انبوه گیاهان است. به عنوان مثال، کشاورزی که قصد دارد صدها راس نهال را به صورت انبوه کشت کند همواره به دنبال راهی است که میزان هزینه ها را کاهش دهد. یکی از بهترین روش های کاهش هزینه های کشاورزی استفاده از پلاستیک کشت نهال به عنوان ارزان ‌ترین محیط کشت اولیه می باشد. نهال تا زمانی که به بهره برداری و کاشت در خاک آماده شوند در داخل این کیسه های نایلونی رشد می کنند. این کیسه های پلاستیک در واقع گلدان های نایلونی هستند که شرایط بسیار مناسبی برای کشت اولیه گیاهان فراهم می کنند و به گلخانه داران کمک می کنند که با هزینه های کم در کوتاه ترین زمان ممکن به بازدهی بسیار خوبی برسند.

نایلون یووی دار
تا این جا با کاربردهای گوناگون نایلون های عریض در حوزه کشاورزی و باغداری آشنا شدید. جالب است بدانید که به منظور افزایش کیفیت و بهره وری این پلاستیک ها می توان مواد مختلفی را به ترکیب مواد اولیه آن ها در حین تولید افزود. یکی از مهم ترین و پر استفاده ترین این افزودنی ها، مواد آنتی یووی یا مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید است. همان طور که می دانید اشعه ماوراء بنفش جزو تشعشعات مضر نور خورشید به شمار می رود و به گیاهان آسیب وارد می‌ کند. این در حالی است که نایلون UV دار تشعشعات مضر خورشید را فیلتراسیون و جذب کرده و و مانع رسیدن آن به گیاهان می شود که در نتیجه رشد و راندمان گیاهان بیشتر و محصولات با کیفیت تری تولید می شود. این افزودنی در کنار محافظت از گیاهان در برابر نور مستقیم آفتاب، طور عمر پلاستیک در برابر نور خورشید را نیز افزایش می‌ دهد و باعث می شود تا سال ها بتوانید از نایلون خریداری شده استفاده نمایید. می توان چنین نتیجه گرفت که به کار بردن نایلون های یووی دار در امور کشت و زرع، منجر به افزایش کیفیت محصولات تولیدی و کاهش هزینه های تولید خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد