آشنایی با انواع کیسه زباله

تولید زباله و روش های دفع و نابودی آن مسئله ای است که همواره بشر با آن روبرو بوده است. زباله ها مشکلاتی را برای محیط زیست و انسان ها ایجاد می کنند، بنابراین نمی توانیم آنها را در طبیعت رها کنیم و ناگزیر به از بین بردن آن ها هستیم. دفع زباله پروسه ای پیچیده و حساس است و دغدغه ای مهم برای مسئولان شهری و کشوری به حساب می آید و اگر روشی درست برای دفع آن در نظر گرفته نشود می تواند به فاجعه ای زیست محیطی تبدیل شود و جان انسان ها، حیوانات و گیاهان را به خطر بیندازد، همچنین هزینه های جبران ناپذیری را وارد کند. قطعا انجام این امر مهم نیازمند ابزار و تجهیزاتی است که ساده ترین و در عین حال حیاتی ترین آن، استفاده از کیسه زباله می باشد.

ابعاد تولیدی کیسه زباله
کیسه زباله ابزاری با کاربری عمومی و صنعتی بوده که جهت دفع پسماند و جمع آوری زباله منازل، ادارات، سازمان ها، مراکز بهداشتی و درمانی و… مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول با توجه به نوع کاربری آن در رنگ، ضخامت و ابعاد مختلفی تولید می شود. متداول ترین ابعاد برای کیسه زباله ۷۰*۵۵، ۹۰*۷۰ و ۱۲۰*۸۰ می باشد، البته لازم به ذکر است که هر سایز دیگری به صورت سفارشی قابل عرضه است.

تقسیم بندی کیسه های زباله
شاید کیسه زباله ها بیشتر به شکل پلاستیک های بزرگ مشکی رنگ شناخته شوند، اما واقعیت این است که این محصول پلاستیکی از تنوع زیادی برخوردار است. کیسه زباله انواع محتلفی دارد که می توان آن ها را از دو لحاظ دسته بندی کرد: از لحاظ تولیدی و از لحاظ مصرفی. جنبه تولیدی، به اشکال و انواع مختلف این محصول در محل تولید اشاره دارد؛ به عنوان مثال می توان کیسه زباله های برگه ای و رولی را نام برد. اما تقسیم بندی کیسه زباله ها از جنبه مصرفی، به محل مصرف آن ها اشاره می کند. به طور مثال، کیسه زباله بیمارستانی در بیمارستان و کیسه زباله خانگی در منازل مصرف می شوند.

انواع کیسه زباله از لحاظ تولیدی
کیسه زباله بدون بند و بند دار: کیسه زباله بدون بند، ساده ترین و شناخته شده ترین نوع کیسه های زباله هستند که فاقد بند بوده و همه ما با آن ها آشنا هستیم. اما کیسه زباله بند دار، دارای یک بند در قسمت دهانه خود می باشد که باعث می شود که بتوان از حجم حداکثری کیسه استفاده نمود و همچنین از انتشار آلودگی به محیط اطراف جلوگیری کرد. در شرکت هایی که تولید پسماند بالایی دارند برای آن که پسماند جمع شده از داخل کیسه زباله سر ریز نشود، اپراتورهای خدماتی مجبور هستند که کیسه های زباله را تا نصف کمتر پر نمایند تا به راحتی بتوانند آن ها را گره بزنند. این کار باعث می شود که مصرف کیسه زباله یک مرکز تقریبا به ۲ برابر حالت عادی برسد. برخی دیگر از مصرف کنندگان برای حل این مشکل از بست های پلاستیکی استفاده می کنند که این بست ها خودشان نوعی هزینه سربار می باشد که هزینه هر کیلو کیسه زباله را تا حدود ۵۰% اقزایش می دهد. به منظور رفع این مشکل طراحان صنعتی دستگاه کیسه زباله بند دار را طراحی نمودند.

کیسه زباله برگه ای و رولی: کیسه های برگه ای به صورت تا شده روی یکدیگر و داخل یک بسته بندی پلاستیکی قرار گرفته اند. وجود پرفراژهای انتهای هر کیسه کار جداسازی آن را راحت تر می کند. در کیسه های رولی، برگه ها به دور یک بوبین مقوایی رول و در یک لفاف پلاستیکی یا مقوایی بسته بندی می شوند. این نوع کیسه های زباله آسان مصرف بوده و وجود پرفراژهای انتهای هر برگ باعث می شود که بتوان آن را به آسانی از کل رول جدا کرد.

کیسه زباله معطر: این نوع کیسه ها حاوی اسانس هایی هستند که علاوه بر جلوگیری از انتشار بوی نامطبوع زباله، باعث خوشبو شدن محیط نیز می شود. این کیسه ها در رایحه های گل ها و میوه های مختلف مانند سیب، لیمو، توت فرنگی و… موجود می باشند.

کیسه زباله لندنی: همان کیسه های رولی هستند که غالبا با رنگ مشکی شناخته می شوند. با این حال امکان تولید آن ها در سایر رنگ ها نیز وجود دارد.

انواع کیسه زباله از لحاظ مصرفی
کیسه زباله بیمارستانی: در مراکز بهداشتی و بیمارستانی به دلیل نوع محیط و ترکیبات زباله ‌هایی که تولید می‌شوند، لازم است از کیسه زباله مخصوص استفاده شود. برای این مکان ها سه نوع کیسه زباله غیرعفونی، کیسه زباله عفونی و کیسه زباله‌ امحا وجود دارد. از کیسه زباله ‌های غیرعفونی معمولا برای مواد خشک استفاده می ‌شود که آلودگی‌ خاصی نداشته باشند. برای زباله‌ های عفونی که آلودگی ‌های بیولوژیکی دارند و احتمال شیوع و سرایت آن وجود دارد، از کیسه زباله‌ های عفونی استفاده می ‌شود که در برابر مواد تیز و برنده مقاوم باشند. از کیسه امحا یا کیسه زباله اتوکلاو بیمارستانی نیز جهت بی خطر سازی زباله های عفونی بیمارستانی و آزمایشگاهی استفاده می شود. کیسه زباله بیمارستانی در رنگ های مختلفی از جمله زرد، قرمز، سفید، آبی و قهوه ای تولید می شوند که هر رنگ کاربرد خاصی را نشان می دهد.

کیسه زباله خانگی: برای زباله های تولید شده در منزل بهتر است از دو کیسه مجزا به منظور تفکیک زباله های تر و خشک استفاده نمود. برای زباله‌ های خشک و همچنین زباله‌ های با وزن کم می توان کیسه زباله‌ های نازک و با ضخامت کم را مورد استفاده قرار داد. زباله ‌های تر و همچنین زباله ‌هایی که وزن بالاتری دارند بهتر است در کیسه زباله‌ های ضخیم قرار بگیرند.

کیسه زباله مخصوص اداره‌ها و سازمان‌ها: زباله ‌هایی که در محل کار و یا شرکت‌ ها تولید می‌شوند با زباله ‌هایی که در منزل تولید می‌شود متفاوت است؛ به همین دلیل باید از کیسه زباله مخصوص استفاده شود. این نوع زباله ها بیشتر از جنس کاغذ و زباله خشک بوده و حجم تولیدی آن نیز نسبت به زباله های خانگی بسیار کمتر می باشد. بنابراین بهتر است در این مکان ها از کیسه هایی با ابعاد کوچک تر استفاده شود تا بتوان با تعویض سریع تر کیسه ها از تجمع و انتشار آلودگی در محیط جلوگیری کرد.

تولید زباله مسئله ای است که همواره دغدغه دوستداران محیط زیست بوده است. رشد جمعیت و افزایش مواد مصرفی در سال های اخیر موجب تشدید این امر شده است. امید است که توانسته باشیم با تولید کیسه زباله های باکیفیت گام موثری در راستای کمک به حفظ محیط زیست و منابع طبیعی برداریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

-- بارگیری کد امنیتی --

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد